Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
2 γιαούρτια
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1/2 κουταλάκι σαφράν
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
τριμμένος δυόσμος
ελαιόλαδο για τηγάνι
1/2 κούπα χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, λίγο μεγαλύτερα από μπουκιές.
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το γιαούρτι, το τριμμένο σκόρδο, την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και όσο τριμμένο δυόσμο θέλουμε.
Όσο περισσότερο, τόσο πιο μυρωδάτο θα γίνει το τηγανητό κοτόπουλο (αρκεί να μην το παρακάνουμε!).
Έπειτα, διαλύουμε το σαφράν σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά, και έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπολ και το κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε το μπόλ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να "τραβήξει” τα αρώματα των μπαχαρικών και του γιαουρτιού.
Έπειτα, παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου, με όσο γιαούρτι έχουν πάνω, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Μόλις τα κομμάτια του κοτόπουλου ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.