Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 πακέτο μακαρόνια
1 κουτί ντομάτα τριμμένη ή ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι δυόσμο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι βασιλικό
Εκτέλεση
Αρχικά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κομμάτια του κοτόπουλου με το τριμμένο κρεμμυδάκι.
Κατόπιν, ρίχνουμε στο κοτόπουλο το ντοματοχυμό ή ντομάτα τριμμένη.
Αν θέλετε πιο πηχτή τη σάλτσα, μπορείτε να βάλετε λίγο παραπάνω από μία συσκευασία ντομάτας.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει μια βράση για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε νερό με ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο να βράσει, για να φτιάξουμε τα μακαρόνια.
Σε ένα πιατάκι, ανακατεύουμε το τριμμένο γαρίφαλο, το πιπέρι, το αλάτι, το βασιλικό, το δυόσμο, τη ρίγανη και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μίγμα των μπαχαρικών στο κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Το κοτόπουλο να ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν αρχίσει να φαίνεται το κοκαλάκι στο μπούτι.
Τέλος, βράζουμε τα μακαρόνια μας για δέκα λεπτά στην κατσαρόλα με το νερό που έχουμε βάλει να βράζει.
Τα μακαρόνια με κοτόπουλο κοκκινιστό με γαρίφαλο και βασιλικό είναι έτοιμα.