Υλικά
300 γρ. τρυφερά φύλλα από φρέσκο σπανάκι
300 γρ. βραστό ή ψητό φιλέτο κοτόπουλου
Για το ντρέσινγκ
6 λιαστές ντομάτες
1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι
3 κουτ. σούπας ξίδι
λίγα φύλλα φρέσκο κόλιαντρο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόψτε σε λεπτές φέτες το φιλέτο του κοτόπουλου.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ: Ψιλοκόψτε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρετέ τις για 3-4 λεπτά με το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι.
Προσθέστε το μέλι και το ξίδι, αλατίστε και κατεβάστε από τη φωτιά.
Ανακατέψτε με τα σπόρια του ροδιού και τα φυλλαράκια κόλιαντρου.
Ξεπλύνετε το σπανάκι και στραγγίξτε το.
Βάλτε σε ένα μπολ το σπανάκι και ανακατέψτε το με τη μισή ποσότητα του ντρέσινγκ.
Βάλτε τη σαλάτα στο πιάτο, ακουμπήστε επάνω στο σπανάκι τα φιλέτα του κοτόπουλου και περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
Tip
Αυτή η πρωτότυπη ζεστή βινεγκρέτ ταιριάζει πολύ με το σπανάκι.