Υλικά
1 κοτόπουλο
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Για τη σάλτσα
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Για το γαρνίρισμα
500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε ολόκληρο το κοτόπουλο σε 2½ λίτρα νερό για 40 λεπτά.
Βγάλτε το προσεκτικά από την κατσαρόλα και ακουμπήστε το σε ένα ταψί.
Κρατήστε τον ζωμό για σούπα.
Αλείψτε το με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε το και βάλτε στην κοιλιά του τα κλωναράκια της ρίγανης.
Ανακατέψτε τη μαρμελάδα με τη μουστάρδα και αλείψτε με τη μισή ποσότητα το κοτόπουλο.
Βάλτε το να ψηθεί στους 180οC στον αέρα. Ύστερα από 45 λεπτά αλείψτε το με την υπόλοιπη ποσότητα γλάσου και ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200οC.
Ψήστε το για 15 λεπτά ακόμα.
Ετοιμάστε τα λαχανικά για το γαρνίρισμα.
Κόψτε την κολοκύθα σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τη στο ταψί μαζί με τα κρεμμυδάκια.
Ραντίστε με ελαιόλαδο, αλατίστε τα και ψήστε στους 180οC για 45 λεπτά.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και σερβίρετε με το ψητό κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Tip
Η μαρμελάδα γλασάρει απίθανα την πέτσα του κοτόπουλου και, μαζί με τη μουστάρδα, δίνει μοναδική γλυκόξινη γεύση.