Υλικά
8 μπούτια κοτόπουλου
1 φλιτζ. ρεβίθια
100 γρ. πράσινες ολόκληρες ελιές χωρίς κουκούτσια
3 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
50 γρ. βούτυρο ή λάδι
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες,
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2 κ.γ.πάπρικα
1 κ.γ.κύμινο
1/2 κ. μπαχάρι τριμμένο
1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης
1 κ.γ.κολίανδρο σκόνη
1 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια, την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα νεροβράζουμε για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρέξ, αφού το αλατίσουμε και καρυκεύσουμε καλά.
Ρίχνουμε το ζωμό επάνω, ψήνουμε 40 λεπτά να ροδίσει! προσθέτουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μία ώρα περίπου.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές, ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις!
Μπορούμε να περάσουμε τα μπούτια κοτόπουλου από αλεύρι ανακατεμένο με την πάπρικα (αλευρώσουμε) και να σοτάρουμε σε βούτυρο με προσοχή γιατί καίγεται εύκολα το βούτυρο!
Να βγάλουμε το κοτόπουλο και στο ίδιο βούτυρο να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο να ρίξουμε όλα τα μπαχαρικά και να τα αφήσουμε λίγα λεπτά να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Ρίχνουμε και το ζωμό να πάρει μερικές βράσεις και μετά όλα μαζί σε πυρέξ.
Με αυτό τον τρόπο όμως γίνεται πολύ βαρύ το φαγητό μας.