Υλικά
Για το ρύζι:
2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι
3 ποτήρια νερό
150 γρ. βούτυρο
2 φωλίτσες φιδές
αλάτι
λευκό πιπέρι
κουκουνάρια καβουρδισμένα
Για τα μανιτάρια:
300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
3/4 ποτηριού κρασί λευκό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μικρό ξερό ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τον φιδέ σπασμένο και τον γυρνάμε να καβουρδιστεί και να πάρει καφέ χρώμα.
Αν βάλουμε κουκουνάρι το ρίχνουμε μέσα να ξανθύνει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε μαζί με τον φιδέ να γυαλίσει.
Ρίχνουμε το νερό που έχουμε δίπλα μας μετρημένο και χλιαρό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο, ώστε απλά να υπάρχει βρασμός και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Που και που ανοίγουμε και ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλει ακόμα βράσιμο το ρύζι προσθέτουμε σταδιακά λίγο νεράκι.
Μόλις είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και από βάζουμε από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι υδρατμοί και να μείνει το ρύζι μας σπυρωτό.
Για τα μανιτάρια: Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι, σοτάρουμε τα λαχανικά με τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μαγειρευτούν.
Προς το τέλος, προσθέτουμε αν θέλουμε και 1 κ.σ. μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους.