Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με το κόκαλο)
250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι της σούπας του τσαγιού ελαιόλαδο
χυμός 2 λεμονιών
1 κ.γ. ρίγανη
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καυτό νερό (προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε πρώτα στη μέση, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο τους και τις μπήγουμε στα αρνίσια μπουτάκια-αφού κάνουμε σχισμές με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες.
Σκορπίζουμε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάτε με το σύρμα το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το νερό με τον κύβο.
Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μίγμα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα και30 λεπτά.
Αφαιρούμε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο 10-15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.