Υλικά
1/2 κατσικάκι (περίπου 4 κιλά) από τη μέση προς το λαιμό
1 συκωταριά
350 γρ. ρύζι
300 γρ. μαργαρίνη
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 1/2 νεροπότηρο λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βραστό νερό αρχικά ζεματάμε τη συκωταριά.
Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε 200γρ. από τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά.
Ρίχνουμε τον άνηθο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την κανέλα, 3-4 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Βάζουμε το κατσίκι μας στη γάστρα και το αλείφουμε μέσα έξω με λίγο κρασί και με την υπόλοιπη μαργαρίνη που μας έχει μείνει, λιωμένη.
Γεμίζουμε το κατσίκι με τη γέμιση και αν έχουμε τη μπόλια του την τυλίγουμε γύρω-γύρω.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε για 3 ώρες στους 180 βαθμούς.