Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κιλό αρνί ψαχνό ψιλοκομμένο (όσο το νύχι του αντίχειρα)
3 καρότα ψιλοκομμένα σε κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πατάτα κομμένη σαν το καρότο
ελαιόλαδο
φρέσκο βούτυρο
θυμάρι (κατά βούληση)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού κόψουμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
Την επομένη βγάζουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει και μετά από μια ώρα περίπου βγάζουμε τα υλικά μας από το ψυγείο και τα σοτάρουμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ίσα να βγάλουν τα υγρά τους (τα οποία θα χρειαστούμε μετά).
Σουρώνουμε τα υλικά μας και κρατάμε σε ένα μπολ το ζουμί.
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και διπλώνουμε το καθένα στα 4 βουτυρώνοντας τις εσωτερικές πλευρές με λιωμένο φρέσκο βούτυρο.
Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζουμε μια χούφτα γέμιση και ανασηκώνοντας τις άκρες δημιουργούμε ένα μικρό πουγκί το οποίο δένουμε με σπάγκο ή κλωστή.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Για να μην ξεραθούν και αφροκαούν, τα αλείφουμε με το ζουμί που κρατήσαμε δυο φορές καθώς ψήνονται.