Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι
850 γρ. αλεύρι
1 γιαούρτι
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
1 ματσάκι δυόσμο
300 γρ. βούτυρο
1 αυγό
αλατοπίπερο
σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε και βράζουμε το κρέας στο νερό για 1 ώρα.
Το ξεκοκαλίζουμε, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε 2 φύλλα πάχους 0,5 cm με το αλεύρι, το γιαούρτι και το βούτυρο. το βουτυρώνουμε και απλώνουμε το 1 φύλλο στο ταψί, βάζουμε από πάνω μία στρώση μυζήθρα, το βούτυρο, το δυόσμο και τα κομμάτια του κρέατος πάνω στη μυζήθρα.
Βάζουμε μια δεύτερη στρώση από τα ιδια και τα σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Ενώνουμε το πάνω με το κάτω φύλλο πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας, να ενωθούν καλά ώστε να μην αδειάσουν τα υλικά μας κατά το ψήσιμο, το αλείφουμε με το αυγό, αν θέλουμε.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε 1 ώρα περίπου, στους 180ο C.