Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες
1-2 αυγά
100 γρ. τριμμένο τυρί
100 γρ. αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι και το κρεμμύδι για μισή ώρα.
Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε, προσθέτουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, το τυρί, τα αυγά και λίγο αλεύρι για να σφίξει το μίγμα.
Πλάθουμε σε μπαλίτσες το μίγμα και ανοίγουμε μια λακκούβα με τα δάχτυλα στην κάθε μπαλίτσα.
Εκεί μέσα βάζουμε 1 κουταλάκι ψημένο κιμά.
Κλείνουμε προσεκτικά την πατατοζύμη σχηματίζοντας τους κεφτέδες (πλακωτούς), τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.