Υλικά
Για τη μαρινάδα:
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
μαϊντανός
ντομάτα
1 κοτόπουλο παϊδάκια, πείτε στο χασάπη σας να σας τα κόψει
1 πιπεριά πράσινη
1 λεμόνι
σκόρδο
κρεμμύδι
Για τη σάλτσα:
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο που είναι ήδη από τον χασάπη κομμένο σε παϊδάκια, το αφήνουμε να στεγνώσει.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα υλικά για την μαρινάδα, το σκόρδο το κρεμμύδι, την πιπεριά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μισά παϊδάκια βάζοντας λεμόνι, όχι όμως πολύ γιατί θα πικρίσει, λίγες σταγόνες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ρίγανη και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Σε αυτό το σημείο βάζουμε και την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Έπειτα με τον ίδιο τρόπο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα παϊδάκια και επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία.
Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε τα παϊδάκια όπως τα βγάζουμε από το μπολ με τα λαχανικά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά όλα μαζί για την σάλτσα και περιχύνουμε τα παϊδάκια μόλις βγουν από το φούρνο.