X

Κρεατόπιτα Ανοιχτή με Κάστανα

Η συνταγή για ανοιχτή κρεατόπιτα με κάστανα.

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κύβο ζωμό κρέατος διαλυμένο σ’ ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

300 γρ. αρνίσιο κιμά ή μοσχαρίσιο

300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

5 ξερά κρεμμύδια σε φέτες

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη

300 γρ. βούτυρο

1/2 κ.γ. κανέλα

50 γρ. κουκουνάρι

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό κρασί

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό με τον κύβο και ζυμώνουμε, έως ότου η ζύμη να γίνει αφράτη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα, την ανοίγουμε σ’ ένα φύλλο και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Σοτάρουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια με το 1/3 του βουτύρου.

Βάζουμε τη ζάχαρη και το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια πάνω στο φύλλο.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το μισό από το βούτυρο, που έμεινε και ρίχνουμε τον κιμά να σοταριστεί.

Προσθέτουμε λίγο γάλα και τα κάστανα κρατώντας λίγα για να βάλουμε επάνω στην πίτα για γαρνίρισμα.

Αφήνουμε το μείγμα του κιμά να πάρει 1-2 βράσεις και ρίχνουμε το κουκουνάρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, το υπόλοιπο βούτυρο, τα κάστανα, που τα σοτάραμε με τον κιμά, λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν πολύ (γίνονται σαν πουρές).

Ρίχνουμε πάνω από τα καραμελωμένα κρεμμύδια το μείγμα του κιμά και πάνω στον κιμά τον πουρέ από τα κάστανα. Αν τα κάστανα δε βράσουν καλά, τα λιώνουμε με πιρούνι.

Γυρίζουμε το φύλλο προς τα μέσα σχηματίζοντας κόρθρο, ρίχνουμε μερικά βρασμένα και χοντροκομμένα κάστανα και λίγο μαύρο πιπέρι.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 35-45 λεπτά στο αέρα.

Αν αρπάξουν τα κάστανα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Επίσης...

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.