Υλικά
1.500 γρ. αρνάκι σε μερίδες
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από 2 λεμόνια
3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος (ή 3 κ.σ. ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε μία λεκάνη, αφού το έχουμε πλύνει και καθαρίσει από τα περιττά λίπη, και το αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ρίγανη και το λεμόνι, αδειάζουμε το μείγμα στη λεκάνη με το κρέας και το ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί.
Αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας για τουλάχιστον 1 ώρα.
Απλώνουμε 3 φύλλα λαδόκολλας πάνω στον πάγκο μας, το ένα πάνω στο άλλο.
Απλώνουμε τις πατάτες και από πάνω τακτοποιούμε το μαριναρισμένο κρέας και το βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια.
Κλείνουμε σφιχτά το κρέας μέσα στις λαδόκολλες, σχηματίζοντας ένα μακρόστενο πακέτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 και ψήνουμε για άλλη μιάμιση ώρα περίπου.