Υλικά
Για τις φωλιές
200 γρ. κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. σάλτσα ντομάτας ή συμπυκνωμένος ντοματοχυμό
100 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό χτυπημένο
Για τη γέμιση:
6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
6 φέτες τυρί που λιώνει, τριμμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. "ξαίνουμε" το κανταΐφι πολύ καλά, έτσι, ώστε να αφρατέψει.
Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε 12 φορμάκια.
Μοιράζουμε το κανταΐφι στα φορμάκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε για 10-14 λεπτά (έτσι δεν θα μουλιάσει το κανταΐφι, όταν θα μπει από πάνω η σάλτσα ντομάτας).
Μέσα στις ψημένες φωλιές του κανταϊφιού βάζουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, την ψιλοκομμένη κόκκινη και πράσινη πιπεριά και, τέλος, το τριμμένο τυρί.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας ή τον ντοματοχυμό με την κρέμα γάλακτος, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τα muffins (θα χρειαστούμε περίπου 2 κ.σ. για το καθένα).
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι φωλιές.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.