Υλικά
1 πακέτο βίδες ή άλλο μικρό ζυμαρικό
1 κονκασέ ή 2 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλ. τσ. χυμό ντομάτας
400 γραμμάρια ανθότυρο
μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
τριμμένη γραβιέρα
λίγο λάδι
σκόρδο
βασιλικός
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά στον ελάχιστο προτεινόμενο χρόνο.
Τα τοποθετούμε σε πυρέξ χωρίς να τα κάψουμε με λάδι.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, τις ντομάτες και το χυμό να πάρουν όλα μαζί μια βράση, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το βασιλικό, λίγο κρεμμύδι (αν θέλουμε).
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο μια ενιαία σάλτσα.
Το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για ένα τέταρτο στους 190 βαθμούς.