Υλικά
2 λουκάνικα, καπνιστά, σε ροδέλες
μισό λάχανο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
3 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι
μαυροπίπερο
μπούκοβο ή πιπερίτσες τσούσκες
τσίπουρο ή κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο όπως για να κάνουμε λαχανόρυζο.
Σοτάρουμε το λουκάνικο σε μεγάλο τηγάνι χωρίς λάδι. Αν είναι πολύ στεγνό το ενισχύετε με λίγο λαδάκι.
Αφήνουμε το λουκάνικο στην άκρη.
Στο λάδι που άφησε στο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σβήνουμε με λίγο τσίπουρο ή κρασί και ρίχνουμε το λάχανο και την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το μπούκοβο ή τις πιπερίτσες.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί και να μαλακώσει καλά.
Αν δείτε οτι θέλει και αλλο λάδι το προσθέτετε.
Μόλις μαλακώσει το λάχανο ρίχνουμε το λουκάνικο και το ανακατεύουμε με το λάχανο.
Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και το κατεβάζουμε.
Περιμένουμε 10-15 λεπτά να "ξεκουραστεί" το φαγητό μας και σερβίρουμε.