X

Καπνιστά Λουκάνικα με Λάχανο

Η συνταγή για καπνιστά λουκάνικα με λάχανο.

Υλικά

2 λουκάνικα, καπνιστά, σε ροδέλες

μισό λάχανο

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια

3 πράσα σε ροδέλες

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

αλάτι

μαυροπίπερο

μπούκοβο ή πιπερίτσες τσούσκες

τσίπουρο ή κρασί

Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο όπως για να κάνουμε λαχανόρυζο.

Σοτάρουμε το λουκάνικο σε μεγάλο τηγάνι χωρίς λάδι. Αν είναι πολύ στεγνό το ενισχύετε με λίγο λαδάκι.

Αφήνουμε το λουκάνικο στην άκρη.

Στο λάδι που άφησε στο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σβήνουμε με λίγο τσίπουρο ή κρασί και ρίχνουμε το λάχανο και την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το μπούκοβο ή τις πιπερίτσες.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί και να μαλακώσει καλά.

Αν δείτε οτι θέλει και αλλο λάδι το προσθέτετε.

Μόλις μαλακώσει το λάχανο ρίχνουμε το λουκάνικο και το ανακατεύουμε με το λάχανο.

Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και το κατεβάζουμε.

Περιμένουμε 10-15 λεπτά να "ξεκουραστεί" το φαγητό μας και σερβίρουμε.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.

Λαχανοντολµάδες Φουρνιστοί

Η συνταγή για φουρνιστούς λαχανοντολμάδες.