Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε κυβάκια
2 μεγάλα καρότα σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο «σπασμένες»
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κονκασέ ντομάτας
1 λ. ζωμός βοδινού
1 κ.σ. Worcester sauce
2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 μερίδες έτοιμο πουρέ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και αρχίζουμε να σοτάρουμε τον κιμά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσπαθούμε με μια ξύλινη σπάτουλα να μη μας σβολιάσει. Μόλις πάρει χρώμα τον βγάζουμε και τον τοποθετούμε σε ένα τρυπητό να τρέξουν τα λίπη.
Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα, προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο και το θυμάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κρέας, το αλεύρι και το κονκασέ ντομάτας.
Τμηματικά προσθέτουμε το κρασί τη Worcester sauce, το ζωμό βοδινού και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να αραιώσουν τα υγρά.
Προσθέτουμε τον αρακά, κλείνουμε το μάτι και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Φτιάχνουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία (θα χρειαστούμε εκτός από το περιεχόμενο της συσκευασίας και γάλα, βούτυρο αλατοπίπερο και ένα κρόκο αβγού).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (μικρή γάστρα, pyrex, κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια) ή σε αντίστοιχα ατομικά σκεύη στρώνουμε το μίγμα του κιμά και επικαλύπτουμε με τον πουρέ.
Προσέχουμε ώστε ο πουρές να καλύπτει πλήρως την επιφάνεια του σκεύους. Φτιάχνουμε, αν θέλουμε, διακοσμητικά σχέδια με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε για 35 – 40 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να χρυσίσει.