Υλικά
Για τη ζύμη:
1/2 φλ. τσ. λάδι
αλεύρι όσο πάρει
1 φλ. τσ. νερό χλιαρό
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ξίδι
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1/2 καρότο τριμμένο
1 κ.γ. δυόσμο ξερό
1 αυγό
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 λεμόνι το χυμό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κ.γ. μέλι
1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το χλιαρό νερό και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανοίγουμε το φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και στο καθένα βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού από την γέμιση.
Κλείνουμε σε σχήμα φιόγκου και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να αποκτήσουν ένα ρόδινο χρώμα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με συνοδεία με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Για τη γέμιση: Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, βάζουμε και το τριμμένο καρότο.
Αδειάζουμε από το τηγάνι σε ένα μπολ , όπου προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι- πιπέρι, το δυόσμο, το μαϊντανό, το αυγό, τη γραβιέρα, το ούζο κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά κι είναι έτοιμο.