Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κιλό κοντό ζυμαρικό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλο, τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, με το μισό βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
Τις σερβίρουμε στο πιάτο, από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό.