Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
500 γρ. rice stick noodles
150 ml ηλιέλαιο
4 αυγά
30 ml ζωμό κοτόπουλου
6 κ.σ. σόγια
4 κ.γ. fish sauce
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. chili sauce
χυμό από δύο λάιμ
4 κ.σ. φρέσκο φιστίκι τριμμένο
200 γρ. καρότα κομμένα σαν σπιρτόξυλα
200 γρ. κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτά στικ
100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε καρέ
100 γρ. φύτρες φασολιών
16 γαρίδες, καθαρισμένες
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα noodles σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.
Σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε στο γουόκ το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Προσθέτουμε τα noodles και στη συνέχεια το ζωμό, τη σόγια, τα καρότα, το κινέζικο λάχανο, το φρέσκο κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το φιστίκι, την chili sauce και τη fish sauce. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε τις φύτρες και το χυμό των λάιμ.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο και σερβίρουμε αφήνοντας για το τέλος τις γαρίδες.