Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες, ή ανάλογο κονκασέ
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα πλιγούρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίζουν.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, σε χαμηλή φωτιά ώστε να γίνουν αργά.
Ρίχνουμε και ελάχιστο αλατάκι. Όταν τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα και πιούν το νεράκι, προσθέτουμε τις ντομάτες ή το κονκασέ.
Επίσης προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αλάτι-πιπέρι που χρειάζεται.
Τέλος ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις προσθέτουμε και αυτές καθώς και το πλιγούρι.
Όταν πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε προσέχοντας να μη μας κολλήσει.