X

Μακαρόνια με Λαχανικά και Σουσάμι

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια με λαχανικά και σουσάμι.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

200 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές τούφες

200 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μικρές τούφες

100 γρ. ταχίνι

1/2 φλιτζ.ηλιέλαιο

2 καρότα λεπτοκομμένα

1 πράσο (το άσπρο κομμάτι) ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

σουσάμι

λίγο κύμινο

αλάτι

πιπέρι

ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τσιγαρίζουμε το πράσο και το καρότο.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς να ψηθούν και να μαραθούν.

Ρίχνουμε το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.