Υλικά
500 γρ. φασόλια χάντρες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
4 κουταλιές της σούπας σέλινο
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
450 ml χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε για μερικές ώρες τα φασόλια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν, για 6’ περίπου.
Σε άλλη, μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μισοβρασμένα φασόλια για 5’ - 6’.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, τις πιπεριές, τα καρότα και το μείγμα από τα κρεμμυδάκια και κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα, το σέλινο και 4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.