X

Λαζάνια με Πράσα και Λουκάνικο

Η συνταγή για λαζάνια με πράσα και λουκάνικο.

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια

Για τη γέμιση:

5 πράσα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 χωριάτικο λουκάνικο

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί

κόλιανδρο σκόνη

γραβιέρα σε κύβους

Για τη μπεσαμέλ:

2 κ.σ. βούτυρο

2 κούπες γάλα

3 κ.σ. αλεύρι

λίγο πιπέρι μαύρο

λίγο αλάτι

1 κούπα γραβιέρα τριμμένη

λίγη ντομάτα τριμμένη ή έτοιμο χυμό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τηγάνι τα πράσα και το κρεμμύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε από το λουκάνικο τη μεμβράνη και το πιέζουμε με ένα πιρούνι να γίνει σαν κιμάς.

Λίγο πριν πάρουν χρώμα τα πράσα, ρίχνουμε το λουκάνικο.

Μετά από 5 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και όταν εξαμτιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κόλιανδρο και λίγο αλάτι, αν χρειάζεται.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά όσο έχει ακόμη λίγα υγρά το φαγητό.

Για τη μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.

Μόλις κάψει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Δε θέλουμε να πήξει πολύ.

Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το πιπέρι, αλάτι και τη μισή κούπα από την τριμμένη γραβιέρα.

Απλώνουμε σε ένα μικρό πυρέξ λίγη μπεσαμέλ, λίγη ντομάτα και από πάνω μία στρώση λαζάνια.

Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε το ένα τρίτο της γέμισης, λίγους κύβους γραβιέρας και λίγη ντομάτα.

Σκεπάζουμε με λαζάνια.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με γέμιση.

Απλώνουμε στο τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ να καλύψει το φαγητό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.