Υλικά
6 πράσινες πιπεριές κέρατο
6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
6 λουκάνικα πικάντικα κομμένα σε κομμάτια των 6 εκατοστών
3 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
4 κ.σ. μηλόξιδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
Κόβουμε κάθε πιπεριά κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνια, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα, ή στο γκριλ και τις ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ώσπου να ροδίσουν.
Όταν οι πιπεριές ψηθούν, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πιει τελείως τα υγρά του για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του λουκάνικου με τη σάλτσα που έχουν επάνω τους, και τα τυλίγουμε στις ψημένες πιπεριές σαν ρολάκια.
Σερβίρουμε τα ρολάκια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μηλόξιδο.