Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
300 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κουταλάκι δυόσμο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. λάδι
1 τριμμένη ντομάτα
1 / 2 τριμμένη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη γέμιση:
200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
150 γρ. τριμμένο κασέρι
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά, βάζοντας σ' ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά.
Με το χέρι μας παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, όση χρειαζόμαστε για ένα μπιφτέκι και της δίνουμε σχήμα φωλιάς.
Τοποθετούμε τις φωλιές σε ένα ταψί ή πυρέξ που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μέχρι να ψηθούν οι φωλιές ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κοφτό μακαρονάκι και το στραγγίζουμε.
Το ανακατεύουμε με το τυρί και την κρέμα γάλακτος και γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις φωλιές.
Πασπαλίζουμε την κάθε φωλιά με τριμμένο τυρί, βάζουμε από πάνω μία ροδέλα ντομάτα και ψήνουμε το φαγητό μας άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.