Υλικά
1 μπουτάκι κατσικάκι (γύρω στα 1.800 - 2.000 γρ.)
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι και βούτυρο (μισό μισό)
3 πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη)
2 καρότα
1 λεμόνι σε ροδέλες
8 - 9 σκελίδες σκόρδο
8 - 9 κυβάκια κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
κόκκους πιπεριού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 200 - 220°C.
Αλατοπιπερώνω το κρέας, το τρυπάω με το μαχαίρι και βάζω στις τρύπες εναλλάξ σκόρδο, τυρί και κόκκους πιπεριού.
Λιώνω το βούτυρο, το ενώνω με το λάδι και αλείφω το μπουτάκι.
Παίρνω 3 - 4 λαδόκολλες και βάζω εκεί το μπουτάκι, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και το καρότο κομμένο επίσης σε λωρίδες.
Πασπαλίζω με ρίγανη και πάνω από το μπουτάκι βάζω και ροδέλες λεμονιού.
Τυλίγω το μπουτάκι με τη λαδόκολλα και το κάνω πακέτο. Δένω το πακέτο με σπάγγο και το βάζω σε ταψί.
Ψήνω το κατσικάκι στον φούρνο για δυόμισι με τρεις ώρες.
Βγάζω το δέμα σε μια πιατέλα, κόβω τον σπάγγο, πετάω τη λαδόκολλα και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τρώγεται ζεστό, με πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλω.
Tip
Μπορώ να προσθέσω και φέτες πορτοκαλιού, αλλά και χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού. Αν θέλω, περιχύνω το μπουτάκι με λίγο μέλι.