Υλικά
8 - 10 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κιλό κυδώνια
1 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
2 κρεμμύδια ξερά σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, φρέσκο δεντρολίβανο
3 κουτ. σούπας βούτυρο και 2 κουτ. σούπας λάδι
Εκτέλεση
Καψαλίζω τα μπουτάκια. Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρω τα μπουτάκια και τα κρεμμύδια για 5 - 6 λεπτά.
Σβήνω με το κονιάκ.
Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, φρέσκο δεντρολίβανο και 2 ποτήρια νερό και αφήνω τα μπουτάκια να βράσουν. Καθαρίζω και κόβω τα κυδώνια στα τέσσερα.
Βάζω 2 κουταλιές λάδι και 3 κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρω τα κυδώνια για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους.
Τα μεταφέρω στην κατσαρόλα με τα μπουτάκια, προσθέτω λίγο νερό ακόμα και αφήνω να βράσουν μαζί για άλλα 20 - 25 λεπτά.
Δοκιμάζω αν έχουν βράσει μπουτάκια και κυδώνια και σβήνω τη φωτιά.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Όταν έχω τα κυδώνια στην κατσαρόλα, δεν ανακατεύω με πιρούνι το φαγητό, αλλά μόνο την κουνάω προσεκτικά, για να μη λιώσουν. Όταν σβήσω τη φωτιά, θα πρέπει να έχει πιει το ζουμί του, γι’ αυτό φροντίζω να βάζω λίγο-λίγο το νερό.