Υλικά
2 κιλά σπανάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο & μάραθο (μισό μισό)
200 γρ. ξανθιά σταφίδα
2 κουτ. σούπας κανέλα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
200 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. ρύζι βρασμένο
ξύσμα από λεμόνι & πορτοκάλι
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
2 σπιτικά φύλλα γιαουρτιού
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Πλένω πολύ καλά το σπανάκι και το ψιλοκόβω.
Του βάζω λίγο αλάτι και το αφήνω γύρω στα 15 λεπτά.
Μετά το στύβω πολύ καλά με τα χέρια μου.
Σε μια λεκάνη βάζω το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, τον μάραθο, τις σταφίδες, την κανέλα, τη ζάχαρη, το ρύζι, την καρυδόψιχα, το λάδι και
το ξύσμα.
Τα ανακατεύω όλα μαζί.
Ανοίγω 2 φύλλα.
Λαδώνω ένα ταψί και απλώνω το ένα φύλλο.
Από πάνω στρώνω καλά τη γέμιση και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο.
Αλείφω την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι και πασπαλίζω με λίγη κανέλα.
Χαράζω την πίτα και τη βάζω στον φούρνο για 35 - 40 λεπτά.