Υλικά
1 πακέτο φασόλια μαυρομάτικα (500 γρ.)
100 γρ. ελιές Καλαμών
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
5 - 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 πιπεριές (πράσινη, κίτρινη, κόκκινη) σε κυβάκια
3 - 4 ντομάτες σε κυβάκια ή 1 πακέτο ντοματίνια
λάδι, ξίδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένω τα φασόλια με άφθονο νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζω μπόλικο νερό και το αφήνω να βράσει.
Μόλις βράσει, ρίχνω τα φασόλια και τα αφήνω να βράσουν καλά.
Όταν βράσουν, τα ξεπλένω καλά για να φύγει η μαυρίλα που βγάζουν και τα αφήνω να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν, τα βάζω σε μια λεκάνη και από πάνω ρίχνω όλα τα υλικά (εκτός από το λαδόξιδο), αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζω τη σαλάτα με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο.
Όταν πρόκειται να τη σερβίρω, την περιχύνω με το λαδόξιδο.
Tip
Το λαδόξιδο το βάζω σε ένα σέικερ και το χτυπάω πολύ καλά ή το χτυπάω στο μούλτι. Αν θέλω, αντικαθιστώ το ξίδι με χυμό λεμονιού.