X

Γραβιερολουκουμάδες

Πώς θα φτιάξεις γραβιερολουκουμάδες.

Υλικά

• 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 90 γρ. μαγιά φρέσκια

• 150 γρ. ζάχαρη

• 40 γρ. αλάτι

• ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι

• 400 γρ. Γραβιέρα τριμμένη

• 900 γρ. χλιαρό νερό

• ½ ποτηράκι του κρασιού ποτό

• λάδι για το τηγάνισμα

• τριμμένη γραβιέρα ή μέλι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι.

Διαλύω τη μαγιά σε λίγο από το χλιαρό νερό που έχω και την προσθέτω στο αλεύρι.

Βάζω μέσα στο αλεύρι τη ζάχαρη, το αλάτι, το ποτό, το ξύσμα και σιγά σιγά το νερό.

Προσθέτω και τη γραβιέρα και τα ζυμώνω όλα πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.

Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω σε χλιαρό μέρος γύρω στα 30 - 35 λεπτά.

Βάζω αρκετό λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνω κουταλάκι κουταλάκι από τη ζύμη και τηγανίζω.

Όταν πάρουν ξανθό χρώμα οι λουκουμάδες, τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα.

Σερβίρω αμέσως με μέλι ή γραβιέρα.

Tip

Προσοχή στο λάδι! Πρέπει να είναι ζεστό, όχι καυτό, διότι θα μαυρίσουν. Αν θέλω, αντί για γραβιέρα, μπορώ να βάλω όποιο άλλο γλυκό τυρί έχω. Τρώγονται ζεστοί.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.