Υλικά
• 8 - 10 μέτρια παντζάρια (μόνο τα γουλιά)
• λίγο λάδι για τα παντζάρια
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι (220 γρ.)
• 2 κεσεδάκια μαγιονέζα
• 2 κεσεδάκια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
• 2 καρότα μικρά τριμμένα στον τρίφτη
• 1 ποτηράκι του κρασιού ξίδι
• αλάτι, πιπέρι
• 200 γρ. τόνο σε νερό, καλά σουρωμένο
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα μπόλικο νερό και 1 κ.σ. αλάτι.
Μόλις βράσει, ρίχνω μέσα τα παντζάρια και τα αφήνω να βράσουν.
Έπειτα τα σουρώνω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Μετά τα καθαρίζω, τα ανοίγω όπως ανοίγω τις ντομάτες για γέμισμα, τα αδειάζω από τη σάρκα τους, βάζω λίγο λάδι στο καθένα και τα γυρίζω ανάποδα.
Σε μια λεκάνη ψιλοκόβω τη σάρκα από τα παντζάρια και προσθέτω τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, τη μισή καρυδόψιχα, το μισό μίγμα γιαουρτιού - μαγιονέζας και τον τόνο, χοντροκομμένο με τα χέρια.
Ανακατεύω τα υλικά να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Γεμίζω ένα ένα τα παντζάρια με το μίγμα.
Πάνω από κάθε παντζάρι βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού μίγμα γιαουρτιού - μαγιονέζας και λίγη καρυδόψιχα. Σκεπάζω τα παντζάρια με διαφανή μεμβράνη και τα βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο. Τρώγονται κρύα.
Tip
Αν θέλω, προσθέτω και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο.