Υλικά
• 250 γρ. πένες ή αχιβαδάκι ή βίδες
• 100 γρ. αρακά
• 100 γρ. καλαμπόκι
• 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη σε κύβους
• 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη σε κύβους
• 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη σε κύβους
• 1 αγγούρι μικρό κομμένο σε κύβους
• 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
• 1 αβγό βραστό κομμένο σε μικρά κυβάκια
• 2 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
• 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
• 1 μικρό κουτί τόνο χωρίς λάδι, καλά σουρωμένο
• αλάτι, πιπέρι (προσοχή στο αλάτι)
• χαβιάρι ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζω τις πένες και τις σουρώνω.
Ενώνω το γιαούρτι με τη μαγιονέζα.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω τα μακαρόνια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το χαβιάρι ή τον μαϊντανό).
Τα ανακατεύω πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά με τη μαγιονέζα.
Σκεπάζω τη λεκάνη με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο.
Η σαλάτα αυτή τρώγεται κρύα.
Όταν πρόκειται να τη σερβίρω, βάζω από πάνω χαβιάρι ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.