Υλικά
•1 χταπόδι (1.000 - 1.300 γρ.)
•1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
•1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
•1 ψιλοκομμένη πιπεριά (πράσινη ή κόκκινη ή κίτρινη)
•½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο ή μάραθο
•½ ματσάκι σέλερι ψιλοκομμένο
•1½ ποτήρι του νερού λάδι
•½ ποτήρι του νερού ξίδι
•αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•λίγες ελιές για το σερβίρισμα
•100 γρ. κάππαρη
Εκτέλεση
Πλένω πολύ καλά το χταπόδι με άφθονο νερό.
Το βάζω σε μια κατσαρόλα και το ψήνω σε χαμηλή φωτιά για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτω το κρασί κι ένα φλιτζάνι νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβω σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω το χταπόδι, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τον μάραθο, τις ελιές, το σέλερι, λίγο αλάτι και την κάππαρη. Όλα αυτά τα ανακατεύω πολύ καλά.
Σε ένα σέικερ χτυπάω το λάδι και το ξίδι.
Περιχύνω τη σαλάτα, τη σκεπάζω με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Τη σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πλένω πολύ καλά το χταπόδι με άφθονο νερό.
Το βάζω σε μια κατσαρόλα και το ψήνω σε χαμηλή φωτιά για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτω το κρασί κι ένα φλιτζάνι νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζω το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβω σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω το χταπόδι, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τον μάραθο, τις ελιές, το σέλερι, λίγο αλάτι και την κάππαρη. Όλα αυτά τα ανακατεύω πολύ καλά.
Σε ένα σέικερ χτυπάω το λάδι και το ξίδι.
Περιχύνω τη σαλάτα, τη σκεπάζω με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Τη σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Τις ελιές τις ξεπλένω πολύ καλά με νερό. Την κάππαρη την αφήνω στο νερό για μία ώρα και μετά τη σουρώνω.