Υλικά
•1 πακέτο μακαρόνια πένες (500 γρ.)
•400 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
•500 γρ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
•500 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
•6 πιπεριές Φλωρίνης και κέρατο (μισές μισές) σε κυβάκια
•8 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
•4 κουτ. σούπας ζάχαρη
•2 κουτ. σούπας βούτυρο
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
•λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βράζω τα μακαρόνια 3 λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι γράφει η συσκευασία τους και τα σουρώνω.
Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον, χωρίς λάδι.
Σε άλλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και τηγανίζω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω, για να μη μου μαυρίσουν τα κρεμμύδια.
Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω με προσοχή.
Σε μια λεκάνη βάζω τα μακαρόνια, το μπέικον, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μισά τυριά.
Τα ανακατεύω καλά να ενωθούν μεταξύ τους. Απλώνω σε ένα ταψί όλο αυτό το μίγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα τυριά, προσθέτω πάπρικα και ανακατεύω.
Απλώνω πάνω από τα μακαρόνια το μίγμα της κρέμας και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνω γύρω στα 20 – 25 λεπτά.
Tip
Αν θέλω, μέσα στην κρέμα προσθέτω και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.