Υλικά
•1.500 γρ. πατάτα
•300 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια
•250 γρ. κρέμα γάλακτος
•200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
•100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•200 γρ. γραβιέρα και κασέρι τριμμένα
•3 αβγά
•1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο
•λίγη φρυγανιά και λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βράζω τις πατάτες και τις σουρώνω.
Τις αφήνω λίγο να κρυώσουν και τις κάνω πουρέ.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζω τον πουρέ, το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, το κασέρι, τα αβγά χτυπημένα, το θυμάρι, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύω την πάπρικα με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτω κι αυτά στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας να ενωθούν όλα μεταξύ τους.
Βουτυρώνω ένα ταψί, το πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά και από πάνω στρώνω πολύ καλά όλο το μίγμα.
Πασπαλίζω και την επιφάνεια με λίγη φρυγανιά και βάζω το ταψί στον φούρνο για 30 - 40 λεπτά.