Υλικά
6 αβγά
350 γρ. βούτυρο αγελάδος
50 γρ. ζάχαρη καστανή
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
120 γρ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
150 γρ. μπλε τυρί σπασμένο σε κομματάκια
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Βουτυρώνουμε την κλασική φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση ή τη στρώνουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και στη συνέχεια ενσωματώνουμε ένα ένα τα αβγά.
Προσθέτουμε το μπέικιν, το θυμάρι και λίγο λίγο το αλεύρι, χτυπώντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Αφήνουμε το μίξερ και με κουτάλι ή σπάτουλα ενσωματώνουμε τα σύκα, τα καρύδια, το κεφαλοτύρι και το μπλε τυρί.
Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50' περίπου ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι που θα βυθίσουμε για δοκιμή.
Tip
Αντί για καρύδια, μπορούμε να βάλουμε φουντούκια, που ταιριάζουν επίσης πολύ.