Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. τρίμμα φέτας
250 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το ταψί και το φύλλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και τη φέτα, προσέχοντας στο ανακάτεμα να μη μας διαλυθεί. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το αλεύρι με νερό μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα πατσαβουριαστά, φροντίζοντας να λαδώσουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πατσαβουριαστά και λαδωμένα ξεχωριστά το καθένα.
Τυλίγουμε ωραία το γείσο και χαράζουμε σε κομμάτια.
Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και τη ραντίζουμε με νερό. Ρίχνουμε τον χυλό στις χαρακιές της και την ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Tip
Αντί για γραβιέρα Κρήτης, μπορούμε να βάλουμε Νάξου ή ένα Σαν Μιχάλη από τη Σύρο. Το γκούντα ή το ένταμ θα την κάνουν πιο γλυκιά και πιο ουδέτερη στη γεύση.