Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
250 γρ. τσένταρ τριμμένο
200 γρ. γκοργκοντζόλα σε μικρά κομματάκια
300 γρ. τυρί κρέμα
350 γρ. φέτα τρίμμα
1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
4 αβγά
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί και το φύλλο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά.
Προσθέτουμε το τσένταρ, τη γκοργκοντζόλα, το τυρί κρέμα και το εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και τη φέτα, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα πατσαβουριαστά, φροντίζοντας να τα λαδώσουμε ένα ένα χωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας γενναιόδωρα το καθένα.
Τυλίγουμε τις άκρες σε κόθρο.
Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.
Tip
Αντί για γκοργκοντζόλα, βάζουμε μπλε τυρί. Το έτοιμο χωριάτικο φύλλο θέλει πολύ λάδι, αλλιώς βγαίνει σαν χαρτί. Να μην το τσιγκουνευτείτε.