Υλικά
3 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος που έχει μαλακώσει
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
350 γρ. χαλούμι τριμμένο
350 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα τριμμένη
1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Λαδώνουμε γενναιόδωρα ένα μεγάλο και χαμηλό ταψί ή το ρηχό ταψί του φούρνου και, μόλις ζεσταθεί ο φούρνος, το βάζουμε μέσα άδειο, να κάψει.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το βούτυρο, το χαλούμι, τη μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Προσεκτικά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε το μίγμα μας, που πρέπει να βγει πολύ λεπτό, γύρω στο 1½ εκ. ύψος.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
Tip
Αλλάζοντας τα τυριά, θα πετύχουμε διαφορετική γεύση: δοκιμάστε φέτα με γκούντα, κεφαλοτύρι με φέτα, μοτσαρέλα με φέτα ή πεκορίνο με γραβιέρα.