Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
200 γρ. φέτα
100 γρ. ροκφόρ
100 γρ. κασέρι τριμμένο
50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
5 αβγά
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
150 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο, στη μύτη του κουταλιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στον πάγκο της κουζίνας αφρατεύουμε το κανταΐφι, ξαίνοντάς το μέχρι να διαχωριστούν οι ίνες και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα τυριά, λίγο από το γάλα, τα 2 αβγά, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί. Παίρνουμε λωρίδες από το κανταΐφι, ακριβώς όπως κάνουμε και με τα γλυκά με κανταΐφι, τις απλώνουμε, τις γεμίζουμε με μίγμα τυριών και τις τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε τα κανταΐφια στο ταψί, κολλητά το ένα με το άλλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αβγά με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανταΐφια (τα αβγά θέλουν πολύ καλό ανακάτεμα, διαφορετικά δίνουν άσχημη όψη στην πίτα).
Περιχύνουμε και με το υπόλοιπο βούτυρο, σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα κανταΐφια για περίπου 45', κατευθείαν μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Tip
Σε έναν εναλλακτικό συνδυασμό, βάζουμε μυζήθρα, πεκορίνο, φέτα, γραβιέρα Κρήτης και Σαν Μιχάλη Σύρου.