X

Το Κανταΐφι των 5 Τυριών

Η συνταγή για το κανταΐφι των 5 τυριών

Υλικά

1 πακέτο κανταΐφι

200 γρ. φέτα

100 γρ. ροκφόρ

100 γρ. κασέρι τριμμένο

50 γρ. πεκορίνο τριμμένο

150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

5 αβγά

2 ποτήρια φρέσκο γάλα

150 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας

1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος

μοσχοκάρυδο, στη μύτη του κουταλιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Στον πάγκο της κουζίνας αφρατεύουμε το κανταΐφι, ξαίνοντάς το μέχρι να διαχωριστούν οι ίνες και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα τυριά, λίγο από το γάλα, τα 2 αβγά, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί. Παίρνουμε λωρίδες από το κανταΐφι, ακριβώς όπως κάνουμε και με τα γλυκά με κανταΐφι, τις απλώνουμε, τις γεμίζουμε με μίγμα τυριών και τις τυλίγουμε σε ρολό.

Τοποθετούμε τα κανταΐφια στο ταψί, κολλητά το ένα με το άλλο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αβγά με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανταΐφια (τα αβγά θέλουν πολύ καλό ανακάτεμα, διαφορετικά δίνουν άσχημη όψη στην πίτα).

Περιχύνουμε και με το υπόλοιπο βούτυρο, σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα κανταΐφια για περίπου 45', κατευθείαν μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Tip

Σε έναν εναλλακτικό συνδυασμό, βάζουμε μυζήθρα, πεκορίνο, φέτα, γραβιέρα Κρήτης και Σαν Μιχάλη Σύρου.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.