Υλικά
½ κιλό τριμμένη φέτα
2 πράσινες καυτερές πιπεριές
6 κ.σ. ελαιόλαδο
το χυμό 2 λεμονιών
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Ψήνουμε πρώτα τις πιπεριές στο γκριλ, σε αντικολλητικό τηγάνι ή στην τοστιέρα, τις καθαρίζουμε, πετάμε τα σπόρια και τις λιώνουμε στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.
Ταιριάζει με κάθε είδους ψωμί, αλλά κυρίως με χωριάτικο με προζύμι ή μαύρο πολύσπορο, ελαφρά περασμένο από το γκριλ.