Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 2 κιλά
1 κιλό ώριμες ντομάτες ή ½ κιλό κονκασέ
4 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γρ. ρύζι καρολίνα
½ φλιτζ. βούτυρο γάλακτος
σκόνη κανέλα για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό, μαζί με τις ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και περνάμε από το μούλτι ή τον μύλο των λαχανικών τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα.
Μετράμε τον ζωμό ανάλογα με το ρύζι μας: για κάθε ποτήρι ρυζιού χρειαζόμαστε 3 ποτήρια ζωμό.
Αφήνουμε τον ζωμό να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το ρύζι.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου.
Πριν ακόμα απορροφήσει εντελώς τον ζωμό, κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά, γιατί θέλουμε να μας βγει "μελωμένο" και όχι στεγνό.