Υλικά
1 διπλό στήθος από κοτόπουλο σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
2-3 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι
2 φλιτζ. φρέσκο χυμό ρόδι
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες γλυκοπατάτες σε κυβάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μια χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι, το κύμινο, το κόλιανδρο, τα μπαχάρια και το ξύλο κανέλας.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1'.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με τον χυμό του ροδιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Για να το κάνουμε πιο χορταστικό, μπορούμε να το σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι.