Υλικά
ντομάτες κονκασέ (San Marzano ή Santino Σαντορίνης)
σπαγκέτι
ελαιόλαδο
σκόρδο
2-4 αντσούγες σε λάδι
ελιές Αμφίσσης (χωρίς το κουκούτσι)
κάπαρη (ξαλμυρισμένη σε νερό)
1 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
ρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά:
ξηρό ανθότυρο (όχι πολύ ξηρό)
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζεις νερό να βράζει.
Μόλις πάρει βράση αλατίζεις ελαφρώς.
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις το σκόρδο και τις αντσούγες πολτοποιημένες με πιρούνι.
Μαγειρεύεις για 1 λεπτό, σβήνεις με το ποτηράκι το κρασί, αφαιρείς το σκόρδο και ρίχνεις τις ντομάτες, τις ελιές και την κάπαρη.
Προσθέτεις τη ρίγανη.
Μαγειρεύεις για 20 περίπου λεπτά.
Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ζυμαρικό.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, έχε τα δύο σκεύη δίπλα δίπλα και με μια λαβίδα ζυμαρικών άρχισε να ρίχνεις τα μακαρόνια με το νερό που τρέχουν στο τηγάνι της σάλτσας.
Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.
Αρτίζεις κάθε πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μερικές σταγόνες φρέσκο λάδι.
Σερβίρεις και γαρνίρεις εάν θέλεις τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, με φυλλαράκια βασιλικού και χοντροτριμμένο ανθότυρο.