Υλικά
¾ φλιτζ. ρεβίθια
¾ φλιτζ. ρύζι νυχάκι
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές σε μεγάλα κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης σε μεγάλα κυβάκια
500 γρ. βλίτα
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς μουσκεύουμε τα ρεβίθια. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα ξαναστραγγίζουμε.
Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Προσέχουμε να μη μας παραβράσει και "σκάσει".
Βράζουμε τα βλίτα και τα στραγγίζουμε.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το θυμάρι και τις πιπεριές, ανακατεύοντας μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι και να μαραθούν οι πιπεριές.
Σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε ½ ποτήρι νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βλίτα, τα ρεβίθια και το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 10' με σκεπασμένο το καπάκι.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.