Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 καρότο κομμένο σε πολύ ψιλά καρεδάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, μαζί με το πράσινο μέρος
1 ματσάκι μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
κύμινο στην άκρη του κουταλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
χυμό από ½ πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε σε λίγο χοντρές λωρίδες τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί, μαζί με τα ντοματίνια, με την κομμένη τους πλευρά προς τα επάνω.
Ψήνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν λίγο οι άκρες τους.
Αφαιρούμε όσα φλούδια μπορούμε από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Χτυπάμε καλά σε μια κούπα όλα μαζί τα υλικά για τη σος.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια (αφού τα αλατίσουμε ελαφρά) με τις πιπεριές, τα ντοματίνια, όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και τη σος και σερβίρουμε.