Υλικά
1 πακέτο βίδες
½ κιλό μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο
φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
πολύχρωμα τριμμένα πιπέρια για το σερβίρισμα
4 κ.σ. ταχίνι
5 κ.σ. νερό
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα κρατάμε δίπλα μας στην κατσαρόλα τους όσο φτιάχνουμε τη σάλτσα, χωρίς να τα στραγγίξουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με το νερό και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια, αφού τα αλατίσουμε, μέχρι να μαραθούν, για 1'-2'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και φέρνουμε δυο βόλτες.
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ταχινιού, τον βασιλικό και το ξύσμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι.