Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 10 γρ. νωπή
1 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 πιπεριές πράσινες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το ταψί
500 γρ. φέτα σπασμένη
1 κ.γλ. ρίγανη (ή φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε με το χέρι μας τη μαγιά σε 3 κ.σ. χλιαρό νερό.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι.
Προσθέτουμε το νερό (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω) και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας για να τη δουλέψουμε πιο εύκολα.
Κάνουμε μια μπάλα, μεταφέρουμε τη ζύμη στη λεκάνη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30'-45' να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές με λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια μαζί με τη ρίγανη και συνεχίζουμε για άλλο 1' το σοτάρισμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα οποιοδήποτε ρηχό ταψί και πιέζοντας με τα δάχτυλά μας απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και λίγο στα τοιχώματα. Θέλουμε να μας βγει λεπτή σαν πίτσα.
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τα ντοματίνια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη φέτα και με ένα κουταλάκι μοιράζουμε ομοιόμορφα το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την τάρτα στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 45'.